Jason Ringenberg komt naar Roots, Ribs, Brews!

Hij vertrok op 4 juli 1981 naar Nashville om zijn droom na te jagen om “een band te maken die Amerikaanse rootsmuziek naar de moderne tijd zou kunnen schoppen.”

Hij vormde onmiddellijk Jason en de Scorchers en keek nooit meer achterom. Gedurende de jaren ’80 en ’90 verscheurden ze zalen over de hele wereld en werden ze bekend als een van de meest opwindende livebands in de muziek. Op klassieke LP’s als Fervor en Lost and Found hebben ze volgens Rolling Stone  “in hun eentje de geschiedenis van rock ’n roll in het zuiden herschreven”. Hun instinctieve vermogen om traditionele countrymuziek te combineren met energieke punkrock is tot op de dag van vandaag niet overtroffen. In 2008 werden ze bekroond met de Americana Music Association Lifetime Achievement Award for Performance. 

Maar daar stopt het verhaal van Ringenberg niet. In 1992 besloot de “Godfather of Americana” (Mojo) solo te gaan. Hij heeft zeven platen uitgebracht en iedereen, van de BBC tot USA TODAY, prees zijn songwriting.
Hij toerde meedogenloos de wereld rond als solo-podiumbestormer en The Times (UK) noemde hem “een van de meest opwindende artiesten van zijn generatie”. In 2002 creëerde hij een muziekpersonage voor kinderen genaamd Farmer Jason, waarmee hij een Emmy Award won voor zijn programma.

Ga dus niet naar zijn show in de verwachting een gevoelige singer-songwriter op een krukje te zien zitten. Met zijn akoestische gitaar en energieke charisma ZAL hij rocken als een malle!